Datum kreiranja 16 Januar 2023

U Sarajevu, 13. i 14. decembra 2022. godine, održan je sastanak Kontakt tački Radne grupe za priznavanje akademskih kvalifikacija, agencija iz oblasti osiguranja kvaliteta i ENIC/NARIC centara ekonomija Zapadnog Balkana. Predstavnici svih ekonomija prisustvovali su sastanku, kao i predstavnici Regionalnog vijeća za saradnju (RCC), direktorica Obrazovno-reformske inicijative za Jugoistočnu Evropu (ERI SEE) i konsultanti koji rade na izradi zajedničke master kvalifikacije iz oblasti informacionih tehnologija i Regionalne baze podataka o postupcima priznavanja.

Opširnije...
 
Datum kreiranja 30 Decembar 2022

Centar za informiranje i priznavanje dokumenata iz oblasti visokog obrazovanja (CIP) u postupku izrade izvještaja o radu CIP-a za 2022. godinu, provodi proces javnih konsultacija.

Primjedbe, komentari i sugestije na Izvještaj o radu CIP-a za 2022. godinu mogu se dostaviti elektronskim putem na email:Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. do 13.1.2023. godine.

Izvještaj o radu CIP-a za 2022. godinu možete preuzeti ovdje.

T

 
 
Datum kreiranja 20 Decembar 2022

European-Universities-Call 2023Ovaj novi poziv će nastaviti provođenje inicijative evropskih univerziteta sa ukupnim budžetom od 384 miliona eura.

Djelovanje evropskih univerziteta obuhvata sve misije visokoškoslkih ustanova u obrazovanju, istraživanju, inovacijama i uslugama društvu. Alijanse univerziteta imaju različite modele sistemske, strukturalne i održive međunarodna saradnje koje jačaju kvalitet, djelovanje, atraktivnost i međunaordnu konkurentnost visokog obrazovanja u cijeloj Evropi, u korist studenata i akademskog osoblja, promovišući demokratske vrijednosti.

Erasmus+ poziv za dostavu projektnih prijedloga za Evropske univerzitete za 2023. godinu je sada otvoren za učešće visokoškolskih ustanova iz svih zemalja Zapadnog Balkana kao punopravnih partnera u alijansama.

 
Datum kreiranja 08 Decembar 2022

U okviru TST projekta, Centar za informiranje i priznavanje dokumenata iz oblasti visokog obrazovanja (CIP) prošao je postupak eksterne evaluacije sa predstavnicima ENIC/NARIC centara Italije i Litvanije u ulozi eksperata koji su u prostorijama CIP-a proveli evaluaciju rada CIP-a baziranu na samoevaluacijskom izvještaju koji je uradio menadžment CIP-a. Ovo vrednovanje je bilo samo potvrda opredjeljenosti CIP-a da dostigne najveće standarde u polju priznavanja i da implementuje u potpunosti Lisabonsku konvenciju o priznavanju u Bosni i Hercegovini.Takođe, CIP je jedan od rijetkih ENIC/NARIC centara koji je prošao tri ciklusa od ukupno pet ciklusa od početka ovog koncepta vrednovanja ENIC/NARIC centara. Nakon posjeta CIP-u, tim za vrednovanje je objavio izvještaj za ključnim preporukama za dalje unaprijeđenje domaćih i međunarodnih procedura i aktivnosti koje CIP provodi, a koji će poboljšati već dostignutu izvrsnost CIP-a i njegovog osoblja.

Opširnije...
 
Datum kreiranja 01 Decembar 2022

Konferencija "Visoko obrazovanje - trendovi i inovacije" održana je 11. i 12. 10. 2022. godine u Mostaru, u organizaciji Centra za informisanje i priznavanje dokumenata iz oblasti/područja visokog obrazovanja (CIP) i Projekta “Obrazovanje za zapošljavanje".

Opširnije...
 

STINT logo

Knjiga gostiju ( Sugestije, komentari)

Twinning video

Twinning video

Twinning - Informativni list

Factsheets.bos

 

Prijava korupcije

report-corruption

Brojač posjeta

13874671
Danas
Jučer
Ove sedmice
Ovog mjeseca
Zadnjeg mjeseca
Ukupno
5796
5733
34265
25632
193210
13874671