Kreirano 26 Srpanj 2023
Ispis

IN-GLOBAL Consortium koji podržava rad Koordinacijske skupine Bolonjske skupine za praćenje u vezi dijaloga o globalnoj politici, te Radna skupina za poboljšanje razmjene znanja u Europskom području visokog obrazovanja obavijestili su Centar za informiranje i priznavanje dokumenata iz područja visokog obrazovanja da se provodi anketa pod nazivom Što znate i mislite o Europskom prostoru visokog obrazovanja (EHEA) i Bolonjskom procesu?

Anketa je dostupna na sljedećoj poveznici: https://in-global-ehea.limesurvey.net i pomoći će razumjeti kako sudionici u visokom obrazovanju vide Europski prostor visokog obrazovanja, što on predstavlja, ključna pitanja, o čemu je korisno raspravljati i kako se možemo uključiti u bliži dijalog.

 
Kreirano 20 Srpanj 2023
Ispis

Prvi sastanak Međuvladine konferencije zemalja članica Globalne konvencije o priznavanju visokoškolskih kvalifikacija održan je 5. i 6.7.2023. godine, u UNESCO-vom sjedištu u Parizu.

Globalna konvencija, usvojena u studenom 2019. godine, stupila je na snagu u ožujku 2023. godine, te je prvi ugovor globalnog karaktera donesen pod okriljem Ujedinjenih naroda u području visokog obrazovanja. Donošenjem Globalne konvencije uspostavljen je međunarodni normativni okvir za priznavanje visokoškolskih kvalifikacija na globalnoj razini, kako bi se osiguralo fer, transparentno i nediskriminatorno priznavanje inozemnih visokoškolskih kvalfikacija.

Opširnije...
 
Kreirano 20 Srpanj 2023
Ispis

U okviru PARTISH projekta (Razvoj izvanrednih studija i studija kratkih ciklusa u visokom obrazovanju u Bosni i Hercegovini), projektni partneri iz Bosne i Hercegovine bili su u studijskoj posjeti Francuskoj, od 4. - 6. srpnja 2023. godine. Domaćin studijske posjete je bio projektni partner iz Francuske, odnosno Sveučilište u Montpellieru. Projekt je odobren unutar Erasmus+, KA2 - Suradnja za inovacije i razmjena najbooljih praksi – razvoj kapaciteta u područjui visokog obrazovanja.

Opširnije...
 
Kreirano 21 Lipanj 2023
Ispis

Predsjednik Njemačkog rektorskog zbora, prof.dr. Walter Rosenthal, uputio je poziv za sudjelovanje na konferenciji “Kultura priznavanja u visokom obrazovanju. Međunarodne perspektive cjeloživotnog učenja i mobilnosti studenata”. Konferencija se organizira u okviru MODUS projekta Njemačkog rektorskog zbora, a održat će se 11. i 12. prosinca 2023. godine u Bonnu, Savezna Republika Njemačka.

Više informacija o događaju i pozivu se može naći na sljedećoj web stranici:https://www.hrk-modus.de/recognition-culture-in-he/.

 
Kreirano 17 Lipanj 2023
Ispis

Predstavnik Centra za informiranje i priznavanje dokumenta iz područja visokog obrazovanja (CIP), Dženan Omanović, izabran je za novog potpredsjednika ENIC biroa na 30. godišnjem sastanku ENIC/NARIC mreža, održanom od 11. do 13. lipnja 2023. u Stockholmu. Pored predstavnika CIP-a, u ENIC biro izabrani su predstavnici Italije u ulozi predsjednika ENIC biroa i Ujedinjenog Kraljevstva kao drugog potpredsjednika.

Opširnije...
 
Kreirano 16 Lipanj 2023
Ispis

U Stockholmu, Švedska, od 11. do 13. lipnja 2023. godine, održan je 30. godišnji sastanak ENIC/NARIC mreža.Sastanak su organizirali Švedsko vijeće za visoko obrazovanje (ENIC-NARIC Švedska), ENIC biro i NARIC savjetodavni odbor, Europska komisija, Vijeće Europe, UNESCO, uz podršku ELCORE-a i Tima za tehničku podršku.

Opširnije...
 
Kreirano 16 Lipanj 2023
Ispis

U organizaciji Regionalnog vijeća za suradnju (RCC), drugi sastanak vodećih pregovarača o Sporazumu o priznavanju stručnih kvalifikacija za medicinske sestre, veterinare, farmaceute i primalje održan je 7. lipnja 2023. u Skoplju, Sjeverna Makedonija.Prisutni su bili predstavnici svih gospodarstava Zapadnog Balkana, uključujući i predstavnika CEFTA-e.

Opširnije...
 
Kreirano 06 Lipanj 2023
Ispis

Centar za informiranje i priznavanje dokumenata iz područja visokog obrazovanja (CIP) je u okviru ILIRIC projekta, kojeg financira Vijeće Europe, organizirao višednevni događaj za nadležne obrazovne vlasti i nadležna tijela za priznavanje inozemnih visokoškolskih kvalifikacija, na temu Implementacija Lisabonske konvencije u Bosni i Hercegovini, od 30.05. do 02.06. 2023. godine u Neumu.

Opširnije...
 

Stranica 1 od 44