Kreirano 02 Travanj 2021
Ispis

Nacionalni Erasmus+ ured u Bosni i Hercegovini nam je dostavio informaciju da je pokrenut Erasmus+ programski vodič 2021.-2027. i prvi pozivi za dostavu prijedloga.

Za više informacija o

Jean Monnet Action za visoko obrazovanje – Poziv za dostavu prijedloga, molimo da posjetite sljedeći linк:

https://www.erasmusbih.com/en/news/jean-monnet-action-for-higher-education-call-for-proposals-2021-is-open

Za više informacija o

Erasmus Mundus Joint Masters (EMJM) – Poziv za dostavu prijedloga, molimo da posjetite sljedeći link:

https://www.erasmusbih.com/en/news/erasmus-mundus-joint-masters-emjm-call-for-proposals-2021-is-open

Za više informacija o

Erasmus Mundus Design Measures (EMDM) – Poziv za dostavu prijedloga, molimo da posjetite sljedeći link:

https://www.erasmusbih.com/en/news/erasmus-mundus-design-measures-emdm-call-for-proposals-2021-is-open

 
Kreirano 02 Ožujak 2021
Ispis

U okviru OCTRA projekta (online dostupnost studijskih programa i baza podataka za transparentnost i priznavanje), održan je početni sastanak 26. siječnja 2021. godine. Projekt je odobrio Erasmus + program, K3 aktivnost „Podrška smjeru reformi“.

Cilj ovog projekta je povećati dijalog s visokoškolskim ustanovama dogovarajući obrazac dostupnosti studijskih programa i poboljšanje nacionalnih kvalifikacijskih baza podataka i registara koji bi vodili strukturiranim i transparentnim ishodima učenja visokoškolskih kvalifikacija koje olakšavaju automatsko priznanje.

Opširnije...
 
Kreirano 11 Veljača 2021
Ispis

U okviru projekta Izgradnja kapaciteta u području visokog obrazovanja (CBHE) „Zdravo URBan okruženje: Razvoj visokog obrazovanja u arhitekturi i građevinarstvu u Bosni i Hercegovini“, Konzorcij projekta organizira Međunarodnu konferenciju HURBE2021 koja ima za cilj dijeljenje interdisciplinarnih studija vizije, planova, projekata i iskustva za stvaranje Zdravog grada.

Opširnije...
 
Kreirano 25 Prosinac 2020
Ispis

Centar za informiranje i priznavanje dokumenata iz područja visokog obrazovanja (CIP), u postupku izrade Izvješća o radu CIP-a za 2020. godinu, provodi proces javnih konzultacija.

Primjedbe, komentari  i sugestije na prijedlog Izvješća o radu CIP-a za 2019. godinu mogu se dostaviti elektronskim putem na email: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. do 09.01.2021. godine.

Prijedlog Izvješće o radu Centra za 2020. godinu možete preuzeti ovdje.

 
Kreirano 18 Prosinac 2020
Ispis

Ministarstvo civilnih poslova Bosne i Hercegovine dostavilo nam je dopis kojim nas je informiralo da je 19.11.2020. godine održana virtualna Rimska konferencija ministara odgovornih za visoko obrazovanje Europskog područja visokog obrazovanja (EHEA). Na Konferenciji su usvojeni sljedeći dokumenti:

  1. Konačni nacrt ministarskog komunikea iz Rima;
  2. Aneks I – Izjava o akademskoj slobodi;
  3. Aneks II – Načela i smjernice za jačanje socijalne dimenzije visokog obrazovanja u EHEA;
  4. Aneks III – Preporuke nacionalnim vlastima za unapređivanje učenja i podučavanja u visokom obrazovanju u EHEA.

Svi dokumenti se mogu preuzeti s internetske stranice Europskog područja visokog obrazovanja (EHEA) https://ehea2020rome.it/pages/documents.

 
Kreirano 14 Prosinac 2020
Ispis

Centar za informiranje i priznavanje dokumenata iz područja visokog obrazovanja provodi postupak javnih konzultacija vezano za Preporuke o vrednovanju inozemnih visokoškolskih kvalifikacija u postupku priznavanja.

Primjedbe, komentari i sugestije na Nacrt Preporuka mogu se dostaviti elektronskim putem na email: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. do 29.12.2020. godine.

Nacrt preporuka možete preuzeti ovdje.

 

 
Kreirano 13 Prosinac 2020
Ispis

Centar za informiranje i priznavanje dokumenata iz oblasti visokog obrazovanja (CIP), provodi postupak javnih konzultacija vezano za Akcijski plan iz područja mobilnosti za razdoblje 2021.-2024. godina

Primjedbe, komentari i sugestije na Prednacrt mogu se dostaviti elektronskim putem na email: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. do 26.12.2020. godine.

Prednacrt Akcijskog plana možete preuzeti ovdje.

 
Kreirano 01 Prosinac 2020
Ispis

Centar za informiranje i priznavanje dokumenata iz područja visokog obrazovanja (CIP), provodi postupak javnih konzultacija vezano za Izvješće o radu Upravnog odbora CIP-a za 2020. godinu

Primjedbe, komentari i sugestije na Prijedlog izvješća mogu se dostaviti elektronskim putem na email: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. do 16.12.2020. godine.

Prijedlog izvješća možete preuzeti ovdje.

 
Kreirano 12 Listopad 2020
Ispis

 

U organizaciji Regionalnog vijeća za suradnju (RCC), 1. i 2.10. 2020. godine, u Tirani, Republika Albanija, održan je dvodnevni sastank, Implementiranje MAP-a REA (Višegodišnji akcijski plan za regionalno ekonomsko područje na Zapadnom Balkanu): Priznavanje akademskih kvalifikacija i sustava osiguranja kvalitete na Zapadnom Balkanu, na kome su sudjelovali predstavnici ENIC/NARIC centara Bosne i Hercegovine, Sjeverne Makedonije, Republike Albanije, Kosova (naziv definiran Rezolucijom UN-a 1244 iz 1999.) i Crne Gore putem mrežne veze. Predstavnik Centra za informiranje i priznavanje dokumenata iz područja visokog obrazovanja (CIP) je predstavljao Bosnu i Hercegovinu na ovom sastanku.

Opširnije...
 
Kreirano 24 Rujan 2020
Ispis

Intervju po Javnom pozivu za prijem volontera u Centar za informiranje i priznavanje dokumenata iz područja visokog obrazovanja, održat će se 30.09.2020. godine, u prostorijama Centra-mala sala, ulica Kneza Višeslava b.b., Mostar, u periodu od 11:00-13:00 sati.

 

Stranica 1 od 33