Kreirano 01 Veljača 2016
Ispis

Predstavnik Centra za informiranje i priznavanje dokumenata iz područja visokog obrazovanja nazočio je Početnom sastanku Projekta "Jačanje internacionalizacije visokog obrazovanja u Bosni i Hercegovini", koji se održao u Ghentu, Belgija, 25. i 26. siječnja 2016. godine.

STINT Kick-off Meeting Ghent

Domaćin ovog sastanka je bio KU Leuven. Osim predstavnika Centra, sastanku su nazočili predstavnici Agencije za razvoj visokog obrazovanja i osiguranje kvalitete, Agencije za akreditaciju visokoškolskih ustanova Republike Srpske, Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske, Federalnog ministarstva obrazovanja i znanosti, osam javnih sveučilišta u Bosni i Hercegovini, odnosno Univerziteta u Bihaću, Univerziteta u Banjoj Luci, Univerzitetа "Džemal Bijedić" Mostar, Univerziteta u Istočnom Sarajevu, Sveučilišta u Mostaru, Univerziteta u Sarajevu, Univerziteta u Tuzli, Univerziteta u Zenici, kao i međunarodni partneri KU Leuven, Instituto Politecnico do Porto i Buckinghamshire New University.

 

Projekt je odobren u sklopu Erasmus+: Visoko obrazovanje – izgradnja međunarodnih kapaciteta, selekcijska 2015. godina. Glavni cilj projekta je jačanje i razvoj procesa internacionalizacije na javnim univerzitetima u Bosni i Hercegovini.

 

Vođe svih projektnih aktivnosti su KU Leuven i Univerzitet u Istočnom Sarajevu. Projekt je podijeljen u osam radnih paketa. Centar je vođa Radnog paketa 2. Glavni cilj ovog Radnog paketa je razvoj modela priznavanja na javnim sveučilištima u Bosni i Hercegovini i harmoniziranje procedure priznavanja na ovim sveučilištima.

 

Trajanje Projekta je tri godine, a maksimalan iznos granta je 702.287,00 Еura. Projekat je zvanično započeo 15. listopada 2015. godine, a trebao bi biti završen 14. listopada 2018. godine.

Erasmus logo