Kreirano 11 Listopad 2017
Ispis

Predstavnici Centra za informiranje i priznavanje dokumenata iz područja visokog obrazovanja boravili su 28.i 29.09. 2017. godine u Moskvi, Ruska Federacija, kako bi nazočili međunarodnom seminaru „Prekogranično obrazovanje: trendovi, perspektive i priznavanje“.

Seminar je održan pod pokroviteljstvom Federalnog zavoda za nadzor u području obrazovanja i znanosti Ruske Federacije. Međunarodnom seminaru je nazočilo oko 50 predstavnika međunarodnih institucija i nacionalnih informacijskih centara.

Sudionici Seminara nazočili su predavanjima na kojima se govorilo o vrstama i oblicima prekograničnog obrazovanja, koji uključuju različite programe prekograničnog obrazovanja, odnosno djelovanje ogranaka i kampusa visokoškolskih ustanova lociranih u inozemstvu.

Tijekom Seminara raspravljalo se o pitanjima koja su specifična za prekogranično obrazovanje, prijevarama u međunarodnom visokom obrazovanju, priznavanju kvalifikacija izbjeglim i raseljenim osobama, transnacionalnom aspektu priznavanja kvalifikacija iz područja medicinskih znanosti te značaju obrazovnih organizacija u međunarodnim udrugama.