Kreirano 19 Prosinac 2017
Ispis

Predstavnici Centra za informiranje i priznavanje dokumenata iz područja visokog obrazovanja, sudjelovali su 01. prosinca 2017. godine u studijskoj posjeti Ministarstvu prosvjete Crne Gore.

Ovom prigodom, predstavnici CIP-a posjetili su Univerzitet Crna Gora, Nacionalni Erasmus + ured Crne Gore te su sudjelovali na sastanku s predstavnicima Ministarstva prosvjete Crne Gore i ENIC centra Crne Gore.

Crna Gora 01.12.2017Na sastanku je bilo govora o osiguranju kvalitete visokog obrazovanja u Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori, problematici u svezi statusa visokoškolskih ustanova u zemljama regije te se raspravljalo o ključnim problemima u postupcima priznavanja s kojima se susrećemo u svakodnevnom radu. Također, tijekom sastanka razgovaralo se o ulozi kvalifikacijskih okvira u postupcima priznavanja inozemnih visokoškolskih kvalifikacija.

Na kraju sastanka je dogovoreno poticanje intenzivnije suradnje ENIC/NARIC centara regije, kao i da se ponovno pokrene inicijativa za formiranje regionalne mreže ENIC centara, koju će činiti države proistekle iz nekadašnje Jugoslavije.