Kreirano 16 Svibanj 2018
Ispis

U sklopu redovnih godišnjih aktivnosti, predstavnici Centra za informiranje i priznavanje dokumenata iz područja visokog obrazovanja (u daljem tekstu: Centar) posjetili su 23.04.2017. godine NARIC centar Austrije.

Pitanja kao što su pozicija oba centra i njihova vidljivost, status visokoškolskih ustanova iz Bosne i Hercegovine vezano za stručno i akademsko priznavanje visokoškolskih kvalifikacija u Austriji, odnos između predbolonjskih i bolonjskih kvalifikacija u obe zemlje, Bilateralni sporazum između Austrije i Bosne i Hercegovine u području obrazovanja, priznavanje prethodnog učenja bila su, između ostalog, razmotrena tijekom sastanka.

 

Studijska posjeta NARIC centru Austirje april 2018

Tijekom sastanka, predstavnici Centra su imali mogućnost upoznati se sa online sustavom apliciranja u postupku priznavanja koji koristi NARIC centar Austrije. Ovaj sustav je olakšao rad osoblja i pokazao pravac u kojem zaposlenici Cnentra trebaju težiti u sljedećem periodu.

Predstavnici Centra ocijenili su ovu posjetu vrlo uspješnom, posebno zbog dugogodišnjeg iskustva NARIC centra Austrije te su pozvali osoblje NARIC centra Austrije da posjete Centar.