Датум креирања 01 фебруар 2016
Штампа

Представник Центра за информисање и признавање докумената из области високог образовања учестовао је на Почетном састанку Пројекта "Јачање интернационализације високог образовања у Босни и Херцеговини", који се одржао у Генту, Белгија, 25. и 26. јануара 2016. године.

STINT Kick-off Meeting GhentДомаћин овог састанка је био KU Leuven. Осим представника Центра, састанку су присуствовали представници Агенције за развој високог образовања и осигурање квалитета, Агенције за акредитацију високошколских установа Републике Српске, Министарства просвјете и културе Републике Српске, Федералног министарства образовања и науке, осам јавних универзитета у Босни и Херцеговини, односно Универзитета у Бихаћу, Универзитета у Бањој Луци, Универзитета "Џемал Биједић" Мостар, Универзитета у Источном Сарајеву, Свеучилишта у Мостару, Универзитета у Сарајеву, Универзитета у Тузли, Универзитета у Зеници, као и међународни партнери KU Leuven, Политехнички универзитет у Порту и Нови бакингемширски универзитет.

 

Пројекaт је одобрен у склопу Erasmus+: Високо образовање – изградња међународних капацитета, селекцијска 2015. година. Главни циљ пројекта је јачање и развој процеса интернационализације на јавним универзитетима у Босни и Херцеговини.

 

Вође свих пројектних активности су KU Leuven и Универзитет у Источном Сарајеву. Пројекат је подијељен у осам радних пакета. Центар је вођа Радног пакета 2. Главни циљ овог Радног пакета је развој модела признавања на јавним универзитетима у Босни и Херцеговини и хармонизација процедуре признавања на овим универзитетима.

 

Трајање Пројекта је три године, а максималан износ гранта је 702.287,00 евра. Пројекат је званично започео 15. октобра 2015. године, а требао би бити завршен 14. октобра 2018. године.

Erasmus logo

STINT logo

Књига гостију ( Сугестије, коментари )

 

Twinning видео

Twinning video

Twinning - Информативни лист

Factsheets.sr

Пријава корупције

report-corruption