Датум креирања 26 јул 2023

Конзорцијум IN-GLOBAL, који подржава рад Координационе групе Болоњске групе за праћење глобалног дијалога о политици, и Радне групе за унапрјеђење размјене знања у европском простору високог образовања, обавијестио је Центар за информисање и признавање докумената у области високог образовања да се спроводи анкета под називом Шта знате и мислите о Европском простору високог образовања (EHEA) и Болоњском процесу?

Анкета је доступна на следеcћем линку: https://in-global-ehea.limesurvey.neti помоcћи cће да се разумије како учесници у високом образовању виде Европски простор високог образовања, шта он представља, кључна питања, о чему је корисно разговарати и како можемо да се укључимо у ближи дијалог.

T

 
 
Датум креирања 20 јул 2023

Први састанак Међувладине Конференције земаља чланица Глобалне конвенције о признавању високошколских квалификација одржан је 5. и 6.7.2023. године, у UNESCO-вом сједишту у Паризу.

Глобална конвенција, усвојена у новембру 2019. године, ступила је на снагу марта 2023. године, те је први уговор глобалног карактера донесен под окриљем Уједињених нација у области високог образовања. Доношењем Глобалне конвенције успостављен је међународни нормативни оквир за признавање високошколских квалификација на глобалном нивоу, сa циљем обезбјеђења фер, транспарентног и недискриминаторног признавања иностраних високошколлских квалификација.

Опширније...
 
Датум креирања 20 јул 2023

У оквиру пројекта PARTISH (Развој ванредних студија и кратких студија у високом образовању у Босни и Херцеговини), пројектни партнери из Босне и Херцеговине боравили су у студијској посјети Француској од 4. до 6. јуна 2023. године. Домаćин студијске посете био је партнер на пројекту из Француске, односно Универзитет у Монпељеу. Пројекат је одобрен у оквиру Erazmus+, KA2 – Сарадња за иновације и размјену најбољих пракси – развој капацитета у области високог образовања.

Опширније...
 
Датум креирања 21 јун 2023

Предсједник Њемачке ректорске конференције, проф.др. Wалтер Росентхал, упутио је позив за учешће на конференцији “Култура признавања у високом образовању. Међународне перспективе цјеложивотног учења и мобилности студената”. Конференција се организује у оквиру MODUS пројекта Њемачке ректорске конференције, а одржат ће се 11. и 12. децембра 2023. године у Бону, Савезна Република Њемачка.

Више информација о догађају и позиву се може наћи на сљедећој wеб страници:https://www.hrk-modus.de/recognition-culture-in-he/.

T

 
 
Датум креирања 17 јун 2023

Представник Центра за информисање и признавање докумената из области високог образовања (ЦИП) Џенан Омановић изабран је за новог потпредсjедника ENIC бироа на 30. годишњем састанку ENIC-NARIC мрежа, одржаном 11. 06. – 13.06. 2023. године у Штокхолму. Поред представника ЦИП-а, у ENIC биро изабрани су представници Италије у улози председника ENIC бироа и Уједињеног Краљевства као другог потпредседника.

Опширније...
 

STINT logo

Књига гостију ( Сугестије, коментари )

 

Twinning видео

Twinning video

Twinning - Информативни лист

Factsheets.sr

CIP on Instagram nad Facebook

Instagram  Facebook

 

 

 

Пријава корупције

report-corruption

Бројач посјета

15315527
Данас
Јуче
Ове седмице
Овог мјесеца
Задњег мјесеца
Укупно
1495
5245
36082
174855
173937
15315527