Датум креирања 06 јун 2023
Штампа

Центар за информисање и признавање докумената из области високог образовања (ЦИП) је у оквиру пројекта ILIRIC, који финансира Савијет Европе, организовао вишедневни догађај за надлежне образовне власти и надлежна тијела за признавање иностраних високошколских квалификација, на тему Имплементације Лисабонске конвенције у Босни и Херцеговини од 30.05. до 02.06. 2023. у Неуму.

Опширније...
 
Датум креирања 29 мај 2023
Штампа

Центар за информисање и признавање докумената из области високог образовања, у поступку доношења Средњорочног плaна рада за период 2024.-2026. година, проводи процес јавних консултација.

Примједбе, коментари  и сугестије на Нацрт средњорочног плaна  рада Центра за информисање и признавање докумената из области високог образовања могу се доставити електронским путем на email: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. до 30.06.2023. године.

У консултацијама можете учествовати и путем веб платформе  Министарства правде БиХ  https://www.ekonsultacije.gov.ba/

Нацрт документа можете преузети овдје.

 
Датум креирања 22 мај 2023
Штампа

У организацији Центра за информисање и признавање докумената из области високог образовања и Интернационалног Бурч универзитета у Сарајеву, 17.5.2023. године у Сарајеву, хотел Еуропе, одржан је Састанак „Како побољшати мобилност студената, академског и административног особља“.

Опширније...
 
Датум креирања 18 април 2023
Штампа

Медицински факултетУниверзитета у Зеницио рганизује љетну школу под називом „Healthy Ageing Challenges in Western Balkans”.

Љетна школа је планирана за период од 19. до 23. јуна 2023. године. године. С обзиром да се очекује изузетно велики број учесника, објављујемо овај позив за пријаву студената који ће учествовати на овој манифестацији. Кроз низ занимљивих предавања и радионица, студенти ће стећи знања и вјештине из области Healthy Ageinga, која су им изузетно неопходна у даљем развоју.

Љетна школа је отворена за сва занимања из области здравства и медицине.

Учешће је бесплатно и потребно је само да се региструјете на сљедећем линку: https://medf.unze.ba/summer-school-application/

Прелиминарни програм можете пронаћи на: https://medf.unze.ba/summer-school/

 
Датум креирања 15 април 2023
Штампа

Пројекат је фокусиран на имплементацију Лисабонске конвенције у Босни и Херцеговини, и трајат ће до новембра 2023. године. Пројектом је предвиђено анализирати све законе из области признавања иностраних високошколских квалификација у БиХ, те надлежним властима олакшати процесс имплементације Лисабонске конвенције о признавању у виду приједлога, обука и радионица. Пројекат финанцира Вијеће Еуропе.

Опширније...
 
Датум креирања 07 април 2023
Штампа

Тридесет и један евалуатор квалификација из 15 центара за признавање партнера у EQPR-у, укључујући представника Центра за информисање и признавање докумената из области високог образовања, завршило је обуку о методологији EQPR-a, која је одржана у Стразбуру од 28. до 30. марта 2023. године. Осим што су завршилиоспособљавање, такође су у пракси примијенили знања стечена учествовањем у онлајн вредновању квалификација избјеглица. Вредноване су квалификације од 18 избјеглица 30. марта 2023. године, а резултати ће бити познати у првој седмици априла.

Опширније...
 
Датум креирања 07 април 2023
Штампа

Почетни састанак пројекта Интернетска доступност студијских програма и база података ради транспарентности и признавања 2 (ОCTRA 2) одржан је у Риги, Летонија, 10. марта 2023. године. Пројекат је одобрен у ERASMUS-EDU-2022-NARIC-IBA, број пројекта: 101101695

ОCTRA 2 је наставак претходног OCTRA пројекта, који је имао за циљ повећати дијалог са високошколским установама договарањем обрасца о доступности студијских програма и побољшањем државних квалификацијских база података и регистара, који би довели до структурисаних и транспарентних исхода учења високошколских квалификација који олакшавају аутоматско признавање.

Опширније...
 

Страна 1 од 43

STINT logo

Књига гостију ( Сугестије, коментари )

 

Twinning видео

Twinning video

Twinning - Информативни лист

Factsheets.sr

CIP on Instagram nad Facebook

Instagram  Facebook

 

 

 

Пријава корупције

report-corruption