Датум креирања 26 јул 2023
Штампа

Конзорцијум IN-GLOBAL, који подржава рад Координационе групе Болоњске групе за праћење глобалног дијалога о политици, и Радне групе за унапрјеђење размјене знања у европском простору високог образовања, обавијестио је Центар за информисање и признавање докумената у области високог образовања да се спроводи анкета под називом Шта знате и мислите о Европском простору високог образовања (EHEA) и Болоњском процесу?

Анкета је доступна на следеcћем линку: https://in-global-ehea.limesurvey.neti помоcћи cће да се разумије како учесници у високом образовању виде Европски простор високог образовања, шта он представља, кључна питања, о чему је корисно разговарати и како можемо да се укључимо у ближи дијалог.

T

 
 
Датум креирања 20 јул 2023
Штампа

Први састанак Међувладине Конференције земаља чланица Глобалне конвенције о признавању високошколских квалификација одржан је 5. и 6.7.2023. године, у UNESCO-вом сједишту у Паризу.

Глобална конвенција, усвојена у новембру 2019. године, ступила је на снагу марта 2023. године, те је први уговор глобалног карактера донесен под окриљем Уједињених нација у области високог образовања. Доношењем Глобалне конвенције успостављен је међународни нормативни оквир за признавање високошколских квалификација на глобалном нивоу, сa циљем обезбјеђења фер, транспарентног и недискриминаторног признавања иностраних високошколлских квалификација.

Опширније...
 
Датум креирања 20 јул 2023
Штампа

У оквиру пројекта PARTISH (Развој ванредних студија и кратких студија у високом образовању у Босни и Херцеговини), пројектни партнери из Босне и Херцеговине боравили су у студијској посјети Француској од 4. до 6. јуна 2023. године. Домаćин студијске посете био је партнер на пројекту из Француске, односно Универзитет у Монпељеу. Пројекат је одобрен у оквиру Erazmus+, KA2 – Сарадња за иновације и размјену најбољих пракси – развој капацитета у области високог образовања.

Опширније...
 
Датум креирања 21 јун 2023
Штампа

Предсједник Њемачке ректорске конференције, проф.др. Wалтер Росентхал, упутио је позив за учешће на конференцији “Култура признавања у високом образовању. Међународне перспективе цјеложивотног учења и мобилности студената”. Конференција се организује у оквиру MODUS пројекта Њемачке ректорске конференције, а одржат ће се 11. и 12. децембра 2023. године у Бону, Савезна Република Њемачка.

Више информација о догађају и позиву се може наћи на сљедећој wеб страници:https://www.hrk-modus.de/recognition-culture-in-he/.

T

 
 
Датум креирања 17 јун 2023
Штампа

Представник Центра за информисање и признавање докумената из области високог образовања (ЦИП) Џенан Омановић изабран је за новог потпредсjедника ENIC бироа на 30. годишњем састанку ENIC-NARIC мрежа, одржаном 11. 06. – 13.06. 2023. године у Штокхолму. Поред представника ЦИП-а, у ENIC биро изабрани су представници Италије у улози председника ENIC бироа и Уједињеног Краљевства као другог потпредседника.

Опширније...
 
Датум креирања 16 јун 2023
Штампа

У Штокхолму, Шведска, од 11. до 13. јуна 2023. године одржан је 30. годишњи састанак ENIC/NARIC мрежа.Састанак су организирали Шведско вијеће за високо образовање (ENIC-NARIC Шведска), ENIC биро и NARIC савјетодавни одбор, Европска комисија, Вијеће Европе, UNESCO, уз подршку ELCORE-a и Тима за техничку подршку

Опширније...
 
Датум креирања 16 јун 2023
Штампа

У организацији Регионалног вијећа за сарадњу (RCC), други састанак водећих преговарача у вези Споразума о признавању стручних квалификација за медицинске сестре, ветеринаре, фармацеуте и бабице одржан је 7. јуна 2023. године у Скопљу, Сјеверна Македонија. Састанку су присуствовали сви представници економија Западног Балкана, укључујући и представника CEFTA-e.

Опширније...
 
Датум креирања 06 јун 2023
Штампа

Центар за информисање и признавање докумената из области високог образовања (ЦИП) је у оквиру пројекта ILIRIC, који финансира Савијет Европе, организовао вишедневни догађај за надлежне образовне власти и надлежна тијела за признавање иностраних високошколских квалификација, на тему Имплементације Лисабонске конвенције у Босни и Херцеговини од 30.05. до 02.06. 2023. у Неуму.

Опширније...
 

Страна 1 од 44

STINT logo

Књига гостију ( Сугестије, коментари )

 

Twinning видео

Twinning video

Twinning - Информативни лист

Factsheets.sr

CIP on Instagram nad Facebook

Instagram  Facebook

 

 

 

Пријава корупције

report-corruption